Aquest és un arròs molt típic de la nostra terreta. Fa molts anys, quan no hi havia forn en cada casa, les nostres ueles portaven la cassola al forn del poble per a que el forner la cuinara. Com que el forn era un lloc on totes les famílies anaven tots els dies a comprar el pa, tothom sabia que eixe dia a ta casa es dinaria arròs al forn.
Cadascú té una recepta pròpia, però a nosaltres ens agrada aquesta personalitzada... bona i ràpida!
INGREDIENTS (per a dues persones menjadores...)
- Brou o aigua + pastilleta (jo el faig amb pastilleta normalment i va bé...)
- 1 pot de cigrons.
- 1 cap d'alls (cabeza de ajos)
Per a sofregir:
- 2 creïlles (pelades i trocejades en rodanxes)
- 2 tomàquets (no molt grans i partits per la meitat)
- 4 trocets de costella.
- 1 o 2 tallades de cansalada ( sencers o a bocins més menuts)
- 2 llonganisses. (senceres o a bocinets més menuts) (La recepta
original no porta llonganisses, però a mi m'agraden molt...).
- 2 botifarres (no molt grans)
- Una culleradeta de café de pebre roig (pimentón)
- Oli d'oliva i sal.
- 1 got (de vidre de tota la vida...) d'arròs.
ELABORACIÓ:
Poseu el forn a escalfar... a màxima potència.

1) A una cassola, posem aigua, una pastilleta starlux o similar, aboquem
els cigrons, un poc de sal, el cap d'alls i un poc de safrà. Ho posem
al foc i deixem bullir uns 30 minuts (el temps que
tardem en fer el sofregit..., jejeje). Ale, ja tenim el brou.

2) En una cassola de fang, posem la mida d'arròs (que després la necessitarem així...) .

3) En una paella, sofregim (dorem) amb un poc d'oli tots els altres
ingredients preparats. Primer feu les creïlles, així no s'embrutaran amb
l'oli després... I sofgregirem els tomàquets, la
costella... quan estiga tot, ho traem de la paella i ho reservem a
un plat.

4) A la paella de sofregir, ha de quedar un poc d'oli. A eixe oli li
afegim la culleradeta de pebre roig (pimentón), ho mesclem. De seguida
ho tirem dins la cassola de fang i ho mesclem amb
l'arròs, així agafa més sabor.

5) Ara, posem el brou que hem fet i els cigrons dins la cassola de
test. El brou ha de cobrir l'arròs de la cassola (quasi el doble).
Repartim la carn sofregida per la cassola i damunt posem les
creïlles. Queda molt guapet posar al mig el cap d'alls (hi ha gent
que se'ls menja i tot...).

6) Baixem la temperatura del forn a uns 180ª. Posem la cassola al
forn uns 30-40 minuts, fins que l'arròs estiga aixut, sense brou i
cuit.
Aquest arròs és per a quedar-se ben fartet...
Que bona pinta!
ResponElimina