dissabte, 26 de gener del 2013

Coca ràpida d'albercocs mallorquina


Aquesta és una coca típica de Mallorca. La recepta original també porta saïm i patata. Hi ha gent que li posa trocets de sobrassada, deu estar molt bona. Però aquesta és una versió ràpida que està molt bona i ben aconseguida. Aquesta foto de la coca sencera no és la que jo vaig fer a casa... se'm va oblidar fer les fotos de la coca acabada... però queda igual de bonica.




INGREDIENTS:

- 4 ous.
- 400 grs. de farina de força.
- 300 grs. de sucre.
- 1 got i mig de nata líquida.
- mig got d'oli de girasol  (amb l'oli d'oliva quedaria un gust molt fort).
- 1 sobre de llevadura.
- Albercocs, canyella i sucre glas.

ELABORACIÓ:

Encén el forn a 180º, així es va escalfant.


1) En un bol, posa els 4 ous i el sucre. Bateix amb la batedora fins que estiga ben escumós (espumoso). Val la pena fer-ho amb una batedora elèctica, ja que després la massa va fent-se més consistent.


 2) Afegeix la nata i bateix.

3) Afegeix l'oli i bateix.

4) Afegeix la farina mesclada amb la llevadura, poc a poc, i bateix cada vegada que li poses. Observaràs que la massa es va fent un poc més espessa amb la farina, és normal. S'ha de quedar una massa fina, però amb un poc de cos.


5) Engreixa un motlle amb mantega i posa dins la massa. Reparteix els albercocs partits per la meitat i amb el forat cap amunt per damunt de la massa.

6)Ara, posa el motlle al forn, a 180º uns 45 minuts. Quan punxes la massa amb un ganivet o una forqueta i surta net, la massa ja està feta. Tau la coca, empolvora (espolvorea) amb sucre glas i ... a gaudir del plaer de la cuina!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.