dimarts, 8 de gener del 2013

Filets de lluç gratinats

Aquest és un plat amb el que pots sorprendre. Està molt bó, això si... si no t'agrada l'all i oli, fes-lo amb maionesa, la presentació es queda igual i l'única diferència és que no farà sabor a all. 


INGREDIENTS:
 
- 4 filets de lluç (merluza) (o un altre peix blanc).
- Tomàquets madurs.Jo en pose uns 4 o 5 de la varietat pereta, depén del tamany.
- 1 ceba.
- 3 pebrots del piquillo.
- Sal, pebre blanc (pimienta blanca) i oli d'oliva.
Aquestes mesures són per a dos persones.

Per a l'all i oli:
 
- 2 grans d'all (dientes de ajo).
- 1 ou.
- 1 got d'oli de girasol.
 
Com a guarnició si voleu:
 
- Creïlles, ceba i alls. Ho posem tot al forn amb un poc d'oli, sal i pebre blanc (pimienta blanca). Quan estiga blanetes, ja estan.
 
ELABORACIÓ:
 
1) Salpebreu (salpimentar) els filets de peix.
 
2) Confitem els alls per a fer un all i oli més suau i no repetidor...
 
Com? Posem els alls a una paella amb el got d'oli (com la foto), i ho escalfem al mínim al foc. Quan els alls estiguen tendrets, ho retirem del foc.Quan estiga totalment gelat, podrem fer l'all i oli (si no està gelat es tallarà...)
 
Posem en un got triturador l'oli, els alls pelats i l'ou. Posem la "turmix" dins i baix de tot, a mínima potència de la batidora. Quan emulsione (mai abans!), alcem un poquet la batidora i la movem poc a poc, fins que estiga lligat.
 
També podeu fer-ho amb all i oli normal, el de sempre.
 


3) Per a la guarnició si en voleu: Poseu a una safata de forn creïlla pelada i tallada redoneta, ceba i un parell d'alls. Amb un poc d'oli, sal i pebre blanc (pimienta) fins que la creïlla estiga blaneta.
 


2) Per a fer la salseta del fondo del plat, fregir la ceba tallada a dauets amb un poc d'oli d'oliva. Abans de que agafe color, afegim els tomàquets pelats sense llavors (trocetjats en dauets).
 





3) Quan estiga ja sofregida la ceba i els tomàquets, ho retirem del foc. En un got triturador posem els pebrots del piquillo i la mescla de tomàquets i ceba sofregits. Ho triturem amb la "turmix".
 


 



4) En una safata de forn, posem en el fons la salsa anterior (que es queda de color taronja). Damunt, posem el filets de peix.
 





5) Posem una cullerada d'all i oli damunt de cada filet de peix. Ho posem al forn uns 15 min, i quan falten 2 min. més o menys, ho gratinem.
 
 
Acompanyeu el plat servit amb la guarnició de creïlles i ceba.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.