dijous, 17 de gener del 2013

Coca de xocolate

Aquesta recepta me la va passar la meva germana. Ella sempre feia aquesta coca de xocolate a sa casa, i quan hi anàvem, ens posàvem les botes! La podeu fer servir per a tot, per a desdijunar, per a mitjan matí, per berenar, mulladeta en llet o simplmement donant-li un bon mos. És molt fàcil de fer.



INGREDIENTS:

- 6 ous.
- 2 iogurts naturals (o de llima).
- 2 mesures del pot del iogurt d'oli d'oliva.
- 4 mesures del pot del iogurt de sucre.
- 6 mesures del pot del iogurt de farina (o poses 5 de farina i una mesura d'ametló).
- la raspadura d'una llima (o no li poses si el yogurt és de llima, sobre gustos...).
- 2 sobres de llevadura Royal.
- mitja pastilla de xocolate de postres.
- 1 cullerada de mantega (mantequilla).

ELABORACIÓ: 

Primer, encén el forn, perqùe vaja escalfant-se, a 200ºC.

1) Per a fer la massa, necessites un bol gran. Dins vas afegint els ingredients i mesclant-los en aquest ordre:

Primer:    Els 6 ous i els iogurts. Mescles amb varilles, amb una forqueta...

Segon:  Afegeixes l'oli i el sucre. Mescles.

Tercer:   Afegeixes la farina i la llevadura (prèviament mesclades abans, ja sabeu que la farina i la llevadura han d'estar mesclats ja quan els afegeixes a una coca). Mesclar.

Quart:    La raspadura d'una llima.

Cinquè: Mesclar tot.

2) Posem la mescla anterior en un motlle de forn. Ha de faltar un dit com a mínim fins arribar al borde de dalt del motlle, ja que després puja.

3) Ara, fonem la mitja pastilla de xocolate de postres amb la mantega (al bany maria o com ho feu normalment), i repartim el xocolate per damunt de la massa de la coca. Amb una forqueta, escampem el xocolate damunt de la coca amb traçades llargues (intentant que el xocolate es quede a la part de dalt de la coca).

4) Posem el motlle al forn, a uns 180- 200 ºC sols per la part de baix. Quan punxes la coca amb una forqueta i surta neta,  canvia l'opció del forn amb calor per dalt i per baix, per a que no es baixe la coca després. Ho deixes així uns minuns. Així també quedarà un poc sequeta per dalt i blaneta pel mig, boníssima! Més o menys, depén del forn, tarda entre 30 i 40 minuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.