dimarts, 30 d’abril del 2013

Trena de pasta de full farcida











 
 Aquesta trena de pasta de full és molt fàcil i ràpida de fer. És una trena molt vistosa i sabrosa, que de segur triomfa tant entre els adults com entre els nens.  Nosaltres vam fer unes creïlles per acompanyar, però podeu fer qualsevol acompanyament ( menestra, espinacs...)


  Aquesta trena de pasta de full es pot farcir tant d'ingredients dolços com salats.

Algunes ideees: carn picada amb verdures i tomàtiga, pollastre amb curri, pernil dolç amb formatge, espinacs, bacon, ceba, xampinyons, faves... I ha moltes combinacions.

I amb ingredients per a postre: cabell d'angel, xocolata (nocilla, en sòlid...), mermelada...


INGREDIENTS:
  • Una làmina de pasta de full.
  • Un ou (per pintar).
  • Quatre llonganisses.
  • Formatge (pot ser en talls- puede ser en lonchas).
  • Tomàquet fregit.
  • Orenga i sal. 
  • Paper de forn.
ELABORACIÓ:

Escalfeu el forn, a 180ºC.

1) Estireu la làmina de pasta de full damunt de paper de forn (paper vegetal). Visualment, dividiu-la en tres parts. Marqueu (NO talleu) amb un ganivet o forqueta dues marques verticals.

2) Talleu amb un "talla pizza" línies diagonals com es veu en la fotografia. I farciu la part del mig amb: les llonganisses obertes, un poc de sal, tomàquet fregit, els talls de formatge i escampeu un poc d'orenga per damunt.

3) Ara, feu una trena amb els talls de pasta de full. Primer, un tall d'un costat. Després, un tall de l'altre costat el posarem al damunt, fins aconseguir fer tota la trena.

4) Si es fixeu a la fotografia, he aprofitat els triangles de pasta de la part de dalt (que sobren al fer els talls) per tancar la trena a ambdós costats.





5) Batiu un ou i amb ell pinteu la trena.

6) Poseu la trena al forn 180ºC-200ºC.

Consell: Primer, poseu la trena al forn amb calentor per dalt i per baix del forn. Quan comence a estar dauradeta per dalt, poseu només calentor per la part de baix del forn. Aquest pas és perquè la pasta de full es faça ben cuita. En uns 10 minuts, canvieu la calentor a dalt i baix del forn fins que estiga daurada amb un color bonic. D'aquesta manera estarà cuita uniformement.

Bon profit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.