dimecres, 24 d’abril del 2013

Broquetes de pollastre al curry (Brochetas de pollo al curry)


 Aquesta recepta sempre triomfa a casa nostra, ja siga a l'hivern o a l'estiu. És barata, ja que es basa en l'arròs i el pollastre. A més a més, és bastant fàcil de fer. A la foto no es veu molt bé, però té una presentació molt colorida i bonica. Pel que fa a l'olor i al sabor... boníssim!






 INGREDIENTS

Per a les broquetes:

 - "Palillets" de broquetes (brochetas). (Nosaltres en fem dos per mi i tres per a Emili).
- Uns 4 pits de pollastre (4 pechugas de pollo).
- 1 pebre roig.
- Farina, sal i pimienta negra (qué és carn...)

Per a la salseta:
- 1 all picadet.
- 1 ceba trocejaeta o picaeta (a gust de cada u)
- 1 got de brou de carn (caldo, si no en tinc, jo el faig de pastilleta i aigua...)
- 1 poma ratllada.
- 2 cullerades soperes de curri en pols.
- 1 cullerada sopera de suc de llimona. (llima)
- 1 culleradeta (de les de café) de mostassa.
- 1/2 got de nata líquida (de cuinar).


Com a guarnició:
- Arròs (jo pose un grapaet de la meua mà per a cadascú...).
- Panses (a mi m'agraden, es queda diferent, a Emili... les seues me les menge jo, jejeje).


ELABORACIÓ:
 
1) Preparem les broquetes. Tallem el pebre i els pits (pechugas) en dadets. En cada palillet de broqueta posem un troç de pit, un de pebre, un de pit, un de pebre... I després les posem sal, pimienta negra i les passem per farina. Ho deixem en un plat aguardaet.




2) En una cassola que no siga de les més fondes però que siga el fons gran, que han de cabre les broquetes.
         Posem un poquet d'oli i sofregim l'all i la ceba trossejada. Quan estiga un poquet, afegim les broquetes preparades i les dorem per tots els costats. Afegim el caldo i ho deixem coure uns minutets a foc mig-baix.
 
3) A la cassola, afegim: la poma ratllada + el curri + la llimona i la mostassa (previament mesclat apart en un got per a que la mostassa es faça més blaneta).  Deixem que lligue un poquet i li afegim el got de nata. A foc mig- baix fins que ho vegem ben lligat tot. I ja està.
 
4)  Per a la guarnició: Fem un arròs bullit, com si fora per a arròs a la cubana. Quan ja quasi està, li posem un grapat de panses.

 
5) Es serveixen les broquetes amb la salseta i al costat, un poc d'arròs blanc.
 
Nosaltres, ja en el plat tot servit, mesclem l'arròs amb la salseta... que bò! Mengem un poquetet de pa per sucar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.