dijous, 25 d’abril del 2013

Quart mallorquí (Coca de medio cuarto)




 Aquesta coca és el famós quart mallorquí. A Mallorca el podeu trobar a totes les pastisseries i cafeteries. Per a acompanyar un café, per a berenar, per mullar en xocolata... ho deixe a la vostra el·lecció. És molt esponjosa, suau i està boníssima!




INGREDIENTS:
 
- 8 ous
- 2 gots de farina de força, de reposteria o de blat
- 1 got i mig de sucre
- 1 got de suc de taronja
- En un got, 2 dits d'oli de girasol
- 1 sobre de llevat (levadura)
- Sucre glas
- Per acompanyar: si vols xocolata per mullar, gelat...
 
(Sempre abans d'afegir la farina a una coca, bescuit... mesclarem a part la farina i el llevat)
 
ELABORACIÓ:
 
1) Separem els rovells d'ou de les clares. Posem les clares en un bol grandet (que si no, després no cap la massa...) i les muntem a punt de neu.

 
2) En un altre recipient, posem el sucre i els rovells d'ou i ho mesclem. Afegim el suc de taronja, l'oli i la farina i el llevat (prèviament mesclat). Amb unes varetes (varillas) de mà o una forqueta, ho fem ben, ben mesclat.


3) Afegim aquesta massa groguenca al bol de les clares montades, a poc a poc... I ho fem ben mesclat amb les varetes de mà. Hem de mesclar-ho d'una manera especial: no donant voltes a les varetes, hem de moure les varetes de baix cap amunt, a poc a poc, perquè agafe aire,  perquè les clares no es baixen i es quede esponjós.
 
4) Ara, podem fer dues coses:
 
- Posem tota la massa a un motlle gran engreixat amb oli i al forn. (que la massa ocupe la meitat del motlle, que després puja...), 15-20 min, fins que puge i estiga un poc moreneta.(Com en la foto)
 
- Repartir la massa en motlles quadradets, més menudets i també engreixats amb oli. Així ja tens la porció de cada u a l'hora de menjar. I al forn, com abans.
 
5) Quan ja està feta, li posem sucre glas per sobre per a decorar.
 
A L'HIVERN: Es serveix acompanyat amb xocolata. (com la coca de patata de Valldemossa, mmmmm... que bò!)
 
A L'ESTIU: Es serveix amb una boleta de gelat que t'agrade, amb encenalls de xocolata (virutas), xarop (sirope)....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.