dimarts, 23 d’abril del 2013

Gaspatxo manxec- Gazpacho manchego



Aquest és un plat típic castellà, concretament de La Mancha. També s'anomena "Galianos". 

És un guisat caldós a base de carn (pollastre, conill, pedriu o llebre) juntament amb les "tostas ceñenas".

Aquest gran calder el van fer principalment dos grans cuiners de la nostra colla del club gourmet.  Gràcies per cuidar-nos tan bé! I ens el vam menjar entre 9 persones ben fartones!



INGREDIENTS:

- 2 perdius tallades en bocins.
- 1 conill trossejat.
- 1 pollastre trossejat.
- 9- 10 tomàquets ratllats.
- Un cap d'alls picats (una cabeza de ajos entera)
- Xampinyons.
- Bolets.
- 1 pebre vermell gran.
- Tortas ceñenas.
- oli i sal
-  pebre vermell (pimentón dulce), una rama de romer, tres fulles de llorer, aigua.

ELABORACIÓ: 




1) En un calder poseu oli i sofregiu el pebre vermell a trossets. El retireu a un plat.

2) Poseu tota la carn trossejada al calder, saleu-la i la sofregiu. És important tenir el foc baix o lent. Remeneu perquè no s'enganxi i es dore adequadament. Quan estiga doradeta, afegiu les fulles de llorer. La carn ha d'estar ben sofregida. 







 3) Afegiu els tomàquets ratllats i els alls picats. Ho deixeu al foc lent una estona. Remenant a cada poc. Aquest sofregit es fa a poc a poc, sense pressa, de principi a final. Ara incorporeu el pebre vermell que havieu reservat al principi de la recepta del gaspatxo manxec.





4) Afegiu aigua al calder. Deixeu que bulla i poseu un pessic de pebre vermell (pimentón dulce). Remeneu. Afegiu un poc (molt poc) de bitxo picant (guindilla picante) per a aconseguir un toc picant.




Mireu quina planta de bitxo vermell més bonica, a la foto de la dreta.

No us podeu ni imaginar com pica aquest bitxo!




5) El brou ha de bullir una estona a foc lent. Proveu de sal i rectifiqueu si cal.

6) Incorporeu al gaspatxo les "tortas ceñenas", els xampinyons i els bolets.



7) Remeneu tot el calder i deixeu-lo bullir una estona, fins que les tortes siguen blanes i cuites. Afegiu la rama de romer per a aromatitzar i donar sabor.

Deixeu reposar uns minuts el calder abans de servir-lo. Així està més bo. 







Aquí estem els fartons i fartones que ens vam acabar tot el calder de gaspatxo manxec!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.