dimarts, 9 d’abril del 2013

Guisat de bledes amb cigrons

  

Aquest guisat és una de les tantes receptes que surten d'agafar allò que tens per casa i, amb un poc de gust, posar-te a cuinar. És molt senzill i bo menjar "de calent" tots els dies amb un poc d'imaginació. Aquest guisat de bledes i cigrons el podeu fer en gran quantitat i congelar-lo en carmanyoles (tuppers) per a un altre dia.




INGREDIENTS:

- Un manoll de bledes (o d'espinacs).
- Un tomàquet ratllat.
- Un pot de cigrons.
- Una ceba.
- Un pebre verd menut. (pot ser un pebre "italianet")
- Tres creïlles. (O una creïlla ben gran per a cada comensal).
- Un poc de pebre dolç (pimenton dulce).
- Una fulla de llorer.
- Un pessic de sal i un raig d'oli.

ELABORACIÓ: 

1) En una cassola poseu aigua, un raig d'oli i un pessic de sal. En ella bulliu les bledes (o espinacs) prèviament rentades i tallades.I reserveu (també reserveu el brou).

2) En una altra cassola amb un poc d'oli, sofregiu el pebre i la ceba tot  tallat a bocins i afegiu la tomàtiga ratllada. Quan estiga el sofregit, poseu-li un poc de pebre dolç i remeneu uns 5 segons (més no que el pebre vermell es pot cremar i deixar mal gust).

3) De seguida, afegiu les bledes (o espinacs) ja cuites, amb el seu brou (caldo). Afegiu també els cigrons de pot i la fulla de llorer. Ho deixeu a foc mig- baix uns 20 minuts.

4) Ara, afegiu les creïlles pelades, rentades i tallades en daus. Però talleu-les "esgarrant-les", és a dir, talles un bocí que no l'acabes de tallar, sinó que el trenques, per tal que el guisat quede més bo. (Si no sabeu com és, em poseu un comentari i us explique com es fa).

5) Deixeu que bulla uns 10-15 minuts. Si us agraden les creïlles blanetes, el deixareu més temps; si us agraden més dures, menys temps.

6) I a menjar!

També podeu afegir altres verdures que trobeu per casa. O afegir un ou bullit trocejat al final, en cada ració.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.