diumenge, 10 de febrer del 2013

Coca de mestall de Tavernes de la Valldigna



 La coca de mestall és tipica del poble d'Emili, Tavernes de la Valldigna. Aquesta coca es ven als forns els dijous (dia de mercat al poble) i també els diumenges. Es tracta d'una coca que porta llongonissa, botifarra, cansalada (o cansalà com diem al poble, jijiji) o també sardina. Com que ací a Palma no en fan, m'he decidit a fer-la a ca meva.




INGREDIENTS: 

- 450 gr. de farina  ( tres quartes parts de la farina de dacsa i la resta de blat). La de la foto està feta tota amb farina de blat (trigo), està bona però la original és amb farina de dacsa.
- Oli oliva (el que admitisca la massa).
- Aigua (la que admitisca la massa).
- Sal.
- Llevat (Levadura) fresc o de panader (25 gr).

- llonganissa, cansalada, botifarra o sardina, al gust de cadascú.

ELABORACIÓ:

Escalfar el forn a uns 200ºC.

1) Disoldre el llevat fresc en un got d'aigua tèbia.

2) En un bol, mescleu tota la farina. Li afegiu l'aigua amb el llevat dissolt. Mescleu amb les mans.

3) Al bol, afegim un pessic de sal. Poc a poc, afegirem oli, amassant bé la massa, per aconseguir que lliguen bé tots els ingredients. La massa ha de quedar elàstica i homogènia. Aneu rectificant d'oli i d'aigua per a aconseguir-ho. Paciència a l'amassar, ben amassat... poseu la massa damunt del banc de la cuina per a amassar, serà més fàcil.

4) En una safata de forn, poseu paper de forn o vegetal. Unteu-lo amb oli i enfarineu-lo un poc.

5) Al banc de la cuina, estireu la massa de la coca de mestall, doneu-li forma redona. Podeu usar el rodet si ho necessiteu. Quna  tinga la forma, poseu-la damunt del paper de forn untat amb oli. Poseu-li l'embotit que us agrade damunt la massa.

6) Tireu per damunt de la massa i de l'embotit un pessiguet de sal i un rajolí (chorrito) d'oli.

7) La poseu al forn, uns 25-30 min. fins que estiga doradeta.

Està boníssima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.