diumenge, 10 de febrer del 2013

Torre de panqueques Argentina


El panqueque és un tipus de crepe utilitzat en la cuina de molts països del món (Argentina, Estats Units...). La massa es pot utilitzar farcida de dolç o salat. En aquesta recepta us presente una torre de panqueques boníssima, farcida de salat. Ho podeu utilitzar com a plat únic o com a part d'una picadeta. Sorprendreu als vostres convidats per la seua mescla de sabors i per la seua vistositat de colors. 




INGREDIENTS:

Per a la massa dels creps:
- 1 got de farina.
- mig litre de llet.
- 2 ous.



Per al farcit (relleno):

- Salmó fumat (salmón ahumado) en talls (lonchas). Amb un paquetet del supermercat teniu suficient.
- Pernil dolç en talls (Jamon york). Un parell de talls (lonchas).
- Formatge en talls. Un parell de talls.
- 1 tomàquet (tomate natural) tallat en rodanxes.
- Lletuga tallada (com en l'ensalada).
- Olives negres tallades en rodanxes.
- 2 ous bollits tallats en rodanxes.
- Maionesa.

ELABORACIÓ:

En dos passos: 1er fer els creps i 2n montar-los en una torre.

Fer els creps:

- En un bol, mescleu tots els ingredients amb ajuda d'unes varilles manuals (o una forqueta). Fins que es quede una mescla suau, no massa espessa i sense grumolls (grumos). La deixeu reposar dins del bol uns 5 minuts.
- Escalfeu una paella antiadherent amb un poc d'oli (una culleradeta), i deixem que s'escalfe l'oli un poc. Posem un poc de massa de crep a la paella (que cobresca tot el fons de la paella), deixem 4 o 5 segons que s'endurisca i tirem la que sobra. El primer crep sempre es tira. Per a fer la torre de panqueques haureu de fer tots els creps que us isquen amb tota la massa que heu preparat. Ixen uns 12 -15 creps.
- Deixeu que els creps ja fets es gelen un poc en un plat.





Montar la torre de panqueques:

1) En un plat, poseu un crep i l'unteu amb un poc de maionesa per la part de dalt.




2) Ara, es tracta d'anar intercalant panqueque- ingredient del farcit. Cada vedada que poseu un panqueque, l'haureu d'untar de maionesa pels dos costats, així la torre de panqueques no es caurà, ja que la maionesa fa que els ingredients s'enganxen al crep.Cadascú elegeix l'ordre dels ingredients del farcit. Mireu les fotos, jo he començat per pernil dolç...

Podeu decorar el crep de dalt de la torre de panqueques amb maionesa, o amb un altre ingredient: olives, pebret del piquillo, ou bollit ratllat, inclós fer-li una forma de cara amb els ingredients, perquè siga més graciós. Imaginació al poder!



1 comentari:

  1. Caray Raquel!!! te superas cada semana !! esta torre seguro que la pruebo ... Una hurra para la cocinera !!! HURRA !!!! Un bsito Maribel

    ResponElimina

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.