dimecres, 13 de març del 2013

Carabassons (calabacines rellenos) farcits de tonyina




Aquests carabassons us agradaran moltíssim. No estava molt segura del resultat... mesclar tonyina amb ceba? Però han quedat tan bons! Emili, de tant de mullar, va deixar el plat blanc i net. Proveu a fer-la, és barata i fàcil de fer.






INGREDIENTS:

- 2 carabassons grans ( 1 per persona).
- 1 ceba gran o 2 petites picades.
- 2 dents d'all picats.
- 4 tomàquets (pelats, picats i fregits per fer una salsa) o un pot de tomàquet triturat.
- 2 llaunes de tonyina.
- 2 ous bullits trocejats.
- 2 cullertades soperes (aproximadament...) de julivert picat.
- orenga (orégano), pa ratllat, formatge ratllat, pebre vermell (pimentón dulce), julivert sec.
- oli i sal.

ELABORACIÓ:

Escalfeu el forn a 180º.

1) Partiu els carabassons per la meitat. Marqueu unes ratlles amb un ganivet. Fregiu en oli en una paella. Lleveu la polpa (pulpa) dels carabassons i piqueu-la. Escorreu-la un poc. Reserveu-la a un plat per a després.


2) A una paella, feu un sofregit amb la ceba i els alls. Després afegiu part del tomàquet (tomate), l'orenga i el juliverd picat. Al final, afegiu la tonyina esmicolada (desmenuzada).

3) Ara, mescleu el sofregit anterior amb la polpa (pulpa) del carabassó (calabacín) i els ous bullits  trocejats.

4) Unteu una safata de forn amb un poc d'oli (no molt). Ompliu els carabassons buits amb aquest farcit (relleno) i col·loqueu-los a la safata.

5) En un bol petit, mescleu un poc de formatge ratllat, un poc de pa ratllat i una cullerada de pebre vermell (pimentón dulce). Poseu la mescla per damunt dels carabassons, juntament amb un poc de juliverd i un
raig (chorrito) d'oli. Ara, gratineu al forn.

6) A l'hora de servir, poseu la resta de tomàquet fregit al fons del plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.