diumenge, 3 de febrer del 2013

Quiche d'espinacs i gambes

Una quiche és un tipus de coca salada que té el seu origen a la cuina francesa. La quiche lorraine prové de la zona de Lorena, a França. Aquesta es diu que és la recepta original. En un principi, el farcit (relleno) solament eren ous, crema de llet o nata. Poc a poc, ha anat evolucionant i s'han afegit ingredients, de manera que hi ha moltes variants de la quiche. Segons els gusts de cadascú, es pot farcir amb bacó, tomàquet, pebre, carabassí, xampinyons, espinacs, ceba, carn picada... amb els ingredients que ens agraden més.  És molt fàcil i ràpida de fer. 

Aquesta que us ensenye avuí està molt bona. Però si us agrada amb altres ingredients, heu de saber que és el mateix procés que en aquesta recepta, però canviant el farcit (relleno). I després li afegireu els ous i la nata. 



INGREDIENTS:

- Pasta de full (hojaldre). Pot ser congelat o no.
- Un quilo de cigrons (per a posar-lo damunt de la massa per què no puge).
- Espinacs (jo use una bossa del mercadona i amb això em surt una quiche del tamany com en la foto).
- Gambes petites pelades (jo les use congelades).
- 3 ous.
- Un got de nata de cuinar (amb un bric del supermercat teniu bastant).
- Formatge ratllat (de la varietat que us agrade) - Opcional.
- Paper de forn o paper vegetal.

ELABORACIÓ:

Enceneu el forn a 200 º per a que vaja escalfant-se.

1) En un motlle d''uns 2 o 3 dits de fons, esteneu paper de forn. Damunt esteneu la pasta de full descongelada (hojaldre) com en la foto. Folreu tot el fons i també les parets del motlle. Punxeu amb una forqueta.  







2) Poseu un altre paper de forn damunt la pasta de full. I per damunt del paper de forn, poseu el quilo de cigrons. Açò es fa per què la pasta de full puja en el forn, i amb el pes dels cigrons, no pujarà. Jo el que faig és que després d'usar els cigrons, els guarde a una carmanyola (fiambrera), així els utilitze moltes vegades. Aquests cigrons solament es podran usar per a fer la quiche, no els cuineu després que no són bons!






3) Ara, ho poseu al forn així com està a la foto de dalt, amb els cigrons i el paper. A uns 200º, uns 30 min, depén del forn potser siga més temps. Heu de notar que la pasta de full està ja quasi feta, que haja canviat a un color més fosquet, i la traureu del forn, quan estiga més o menys com a la foto.

Li lleveu els cigrons i el paper de forn que estava baix dels cigrons. Aquest paper serveix per què els cigrons no es queden agarrats a la pasta de full.

4) Mentre es fa la quiche al forn, prepareu una paella amb oli (unes 3 cullerades), per a sofregir els espinacs. Ja sabeu que els espinacs sembla que hi ha molts, però quan comencen a fer-se, baixen molt el seu volum. Removeu els espinacs. Afegiu les gambes pelades petites. Ara sofregiu-ho tot bé. Poseu-li un poc de sal.

5) Quan ja està ben sofregit, aparteu la paella del foc. A part, en un got, bateu els 3 ous. I els afegiu a la paella dels espinacs i gambes. Afegiu també el got de nata líquida per a cuinar. Si voleu posar-li formatge ratllat, ara és el moment de posar-li. Remeneu i reserveu.


6) La quiche del forn ja quasi estarà feta. La traeu com he explicat al final del pas nº 3. Ara, li poseu tot el farcit (relleno) dels espinacs, gambes, formatge, ous i nata dins de la quique.  Mireu la foto.

7) Poseu la quiche al forn, uns 15-20 min, a 200ºC, depén del forn. Quan veieu que el farcit (relleno) s'endureix, és que ja està feta.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.