dimarts, 19 de març del 2013

Lasanya d'espinacs


Ens encanta la pasta i més encara la lasanya. Ens ofereix moltíssimes possibilitats. Una que ens agrada molt és la lasanya d'espinacs. Espere que us agrade. 






INGREDIENTS:
- Plaques de lasanya (nosaltres usem la que està precuinada).
- 1 ceba gran o dues menudes.
- Espinacs.
- Salsa de tomàquet. (podeu usar tomàquet de pot que haureu de cuinar).
- Dos alls.
- Formatge ratllat.
- Oli d'oliva i sal.

Per a la beixamel (salsa bechamel):
- 2 gots de llet (1/2 litre).
- 3 cullerades soperes de mantega (mantequilla).
- 2 cullerades soperes de farina.
- un pessic de sal.

ELABORACIÓ:

Escalfeu el forn a 200ºC.

 1.- Poseu les plaques de lasanya a remull en aigua tèbia.

2.- Peleu i piqueu la ceba. Ara la sofregiu en una paella amb un poc d'oli d'oliva. 
 

3.- Quan la ceba estiga doradeta afegiu els alls ben picats i els espinacs en fulla. Remeneu uns minuts i retireu del foc.





 4.- Ara heu de fer la beixamel. En un cassó (cazo), posa la mantega al foc. Quan siga fosa (se funde), afegeix la farina poc a poc, fins que quede ben integrada. Afegiu la llet poc a poc, sense deixar de remenar per què no es formen grumolls (grumos). Afegeix un pessic de sal i remou uns 5 minuts. La salsa ha de quedar homogènia i suau.



5.- Cobriu el fons d'una safata de forn (o una cassola de test) de salsa beixamel.

6.- Poseu dues plaques de lasanya (una al costat de l'altra) i les cobriu de salsa beixamel.  Ara, recobriu la placa de lasanya del farcit d'espinacs. Poseu una altra placa de lasanya al damunt i cobriu de salsa beixamel. Feu varies capes alternant placa de lasanya, beixamel i farcit d'espinacs, com a la foto.

7.- Cobriu la placa de dalt de beixamel i de formatge ratllat. Poseu-ho al forn fins que es faça doradet.

8.- A l'hora de servir, cobriu el plat de salsa de tomàquet i serviu la ració de lasanya d'espinacs a sobre. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.