Aquest guisat és una de les tantes receptes que surten d'agafar allò que tens per casa i, amb un poc de gust, posar-te a cuinar. És molt senzill i bo menjar "de calent" tots els dies amb un poc d'imaginació. Aquest guisat de bledes i cigrons el podeu fer en gran quantitat i congelar-lo en carmanyoles (tuppers) per a un altre dia.
INGREDIENTS:
- Un manoll de bledes (o d'espinacs).
- Un tomàquet ratllat.
- Un pot de cigrons.
- Una ceba.
- Un pebre verd menut. (pot ser un pebre "italianet")
- Tres creïlles. (O una creïlla ben gran per a cada comensal).
- Un poc de pebre dolç (pimenton dulce).
- Una fulla de llorer.
- Un pessic de sal i un raig d'oli.
ELABORACIÓ:
1) En una cassola poseu aigua, un raig d'oli i un pessic de sal. En ella bulliu les bledes (o espinacs) prèviament rentades i tallades.I reserveu (també reserveu el brou).
2) En una altra cassola amb un poc d'oli, sofregiu el pebre i la ceba tot tallat a bocins i afegiu la tomàtiga ratllada. Quan estiga el sofregit, poseu-li un poc de pebre dolç i remeneu uns 5 segons (més no que el pebre vermell es pot cremar i deixar mal gust).
4) Ara, afegiu les creïlles pelades, rentades i tallades en daus. Però talleu-les "esgarrant-les", és a dir, talles un bocí que no l'acabes de tallar, sinó que el trenques, per tal que el guisat quede més bo. (Si no sabeu com és, em poseu un comentari i us explique com es fa).
5) Deixeu que bulla uns 10-15 minuts. Si us agraden les creïlles blanetes, el deixareu més temps; si us agraden més dures, menys temps.
6) I a menjar!
També podeu afegir altres verdures que trobeu per casa. O afegir un ou bullit trocejat al final, en cada ració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.