INGREDIENTS:
- 250 grs. de farina normal o de reposteria.
- 175 grs. de mantega (mantequilla).
- 4 cullerades soperes de sucre moreno.
- 4 cullerades soperes de sucre blanc.
- 1 ou.
- Una cullerada sopera de llevadura en pols (royal).
- Un poquet de canyella (canela) en pols, o si us agrada més, li poseu vainilla.
- Gotes de xocolate (són boletes de xocolate, en qualsevol supermercat en trobareu).
ELABORACIÓ:
Escalfeu el forn a 200ºC.
1) En un bol poseu la farina i la levadura. Mescleu.
3) Ara afegiu els sucres prèviament mesclats al bol. També afegim l'ou i la canyella. Mescleu molt amb les mans. Apreteu la massa per a que es compacte i quede dura. Heu d'estar amassant uns minuts, fins a aconseguir una massa dura. Quan està un poc dura, jo sempre l'acabe d'amassar damunt del banc de la cuina.
Si us agraden les cookies amb una textura dura, la massa és aquesta. Si com a mi, us agraden amb una textura més blaneta, afegiu ara un poquet de llet per a ablanir-la.
5) Ara ja està la massa. Agafeu un troç de la massa i feu una bola, esclafeu-la amb els dits i passeu-li el rodet (rodillo) per a esplanar-la. Ha de tindre una grossor de mig centímetre (més o menys...). Agafeu motlles i feu la forma amb la massa. Si no teniu motlles, no passa res, feu la forma amb un got, o simplement, amb les mans feu bolles i les passeu el rodet. Jo aconseguesc separar les cookies del banc de la cuina amb una espàtula.
6) Folreu (forreu) la safata del forn de paper vegetal i poseu damunt les cookies. Si voleu, podeu posar un poc de sucre moreno damunt les cookies abans de posar-les al forn, per què queden amb un color més fosc. Jo no li pose, però sobre gusts...
7) Al forn! En el meu forn, en 15-20 minuts estan fetes. Si us agraden duretes i sequetes, deixeu-les un poc més.
Si els motlles són grans, com els meus, surten unes 20 cookies. Si les feu més petites, evidentment, tindreu més cookies. Que bones!
Estn boníssimes, pareixen les galetes daneses, però sense tanta mantega
ResponElimina