dijous, 23 de maig del 2013

Esgarraet valencià


Per a la gent de la meua terra, l'esgarraet és molt conegut, però per a la resta, no tant... 





 
INGREDIENTS: (les quantitats depenen de si vols fer-ne molt o poc...)
 
- Pebrots vermells.
- Albergínia. (hi ha gent que no li'n posa)
- Bacallà dessalat.
- Alls. (un o dos)
- Oli d'oliva i sal.
 
ELABORACIÓ:
 
1) Untem una safata de forn amb un poc d'oli. Hi posem els pebrots i les albergínies senceres, amb un pessiguet de sal i un xorret d'oli per damunt. Ho posem al forn fins que es facen blans.
Si tenim forn de llenya o a la brasa, estaran molt més bons.
 
2)Els deixem que es gelen. Després ho pelem tot. Als pebrots, els llevem les llavors.
 
3) Tallem els pebrots i les albergínies a tires. El que feim nosaltres és que "l'esgarrem" amb una forqueta, és a dir, amb l'ajuda d'una forqueta, anem fent les tiretes, sense usar el ganivet.
 
4) Tallem els alls menudets (no picats). Posem en un recipient les albergínies i els pebrots esgarrats, l'all tallat, el bacallà també esgarrat i bona cosa d'oli (que cobrisca tot). Rectifiquem de sal.
 
5) Està més bo si ho deixes reposar un dia a la gelera, però també es pot menjar del mateix dia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.