dilluns, 27 de maig del 2013

Coca de trampó mallorquina

 Aquesta és la típica coca de trampó mallorquina. Es menja a qualsevol menjada, esmorzar, berenar... també com a plat únic, acompanyat d'una picadeta.

A Palma, el trampó es menja com a ensalada (pebre, tomàquets i ceba tot en cru). Avuí us ensenye aquesta coca tan popular. 

Ací teniu a Emili menjant-se l'ultim tros de coca de trampó a l'excursió d'aquest diumenge, a es salt des Freu (Orient).

INGREDIENTS: 

Per a la massa: 
- 1/2 got d'oli d'oliva.
- 1 got d'aigua.
- 2 cullerades de manteca de cerdo. (si no trobeu manteca a la península, poseu 3/4 de got d'oli en compte de mig got)
- farina i sal.
Si voleu que es quede una massa més grossa (que puge la massa), mescleu un sobret de llevat (levadura) en pols a la farina. 

Per al farcit: 
- 4 pebres verds italianets.
- 3 o 4 tomàquets.
- 2 cebes.
- sal, oli d'oliva i pebre vermell (pimentón dulce).

ELABORACIÓ:

1) Enceneu el forn a 200º.

2) Talleu les verdures per al farcit en daus petits. Afegiu un raig d'oli d'oliva, un pessic de sal i un poc de pebre vermell (pimentón dulce). Mescleu i reserveu.



3) Per a fer la massa: en un bol poseu l'oli, la manteca de cerdo (un poc fosa), un pessic de sal i l'aigua. Mescleu. Afegiu la farina poc a poc, i amasseu amb les mans. Continueu afegint farina fins a aconseguir una massa homogènia, que no s'apegue molt a les mans, una massa blaneta però amb consistència.

4) Estireu la massa amb les mans a una safata de forn o a un motlle de coca, com es veu a la foto.



5) Amb una forqueta, doneu forma als costats, així aconseguim la "crosta" de la coca.






6) Repartiu el farcit de verdura a la coca, ha d'haver molta verdura i la massa ha de quedar molt coberta. Poseu la safata al forn. Tarda en fer-se uns 45 minuts, pot ser un poc més, depén de cada forn. Quan la massa estiga cuita, ja està! Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu-me el vostres comenaris i us respondré aviat. Podeu posar el vostre nom en nom/URL o posar anònim.